Bij Kloosterzorg kunt u terecht voor verschillende behandelingen, namelijk: massages (hotstone, holistische of An-Shen massages), voetreflexologie, counseling en reiki. U kunt hieronder vinden wat dit allemaal betekent.


Massages

Afgestemd op de persoon en de klacht(en) maak ik in de praktijk gebruik van een combinatie van verschillende technieken zoals ontspanningsmassages, shiatsu-drukpunten en holistische massages. Dit doe ik altijd in stilte of met zachte ontspanningsmuziek. Elke massage ontspant lichaam en geest en door het vrijmaken van spanning gaat de energie in het lichaam beter door stromen. Hierdoor kunnen stress en allerlei lichamelijke kwaaltjes verminderen en komt lekkerder in je vel te zitten. De massage brengt de aandacht naar binnen waardoor je beter kunt luisteren naar je lichaam en zodoende meer bij jezelf komt.

Ik werk met natuurlijke, plantaardige olien. Daarnaast worden eventueel etherische olien toegevoegd om het ontspanningseffect te vergroten, de afvoer van afvalstoffen te verbeteren of de doorbloeding te verbeteren. Dit wordt altijd aangepast aan uzelf en uw klachten.

Soms wordt een behandeling gecombineerd met reiki therapie, dit is om het effect van de behandeling te vergroten. Dit wordt vooraf altijd met u overlegd.

An-Shen massage: Een An-Shen massage is een massage voor de rug, nek/schouder en het hoofd. Hierbij wordt de spanning uit de aangedane plekken gehaald waardoor de pijn verminderd wordt of zelfs kan verdwijnen. An Shen komt uit de Chinese geneeskunde en is voornamelijk een meridiaan en drukpuntenmassage.

Hotstone massage: Bij deze massage wordt gewerkt met warme, afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand glad gepolijst zijn. De stenen kunnen op acupunctuurpunten en meridianen worden gelegd waardoor zij bijdragen aan een positief zelfherstel van het lichaam.

Holistische massage: Bij een holistische massage wordt uitgegaan van de totale mens (lichaam en geest). Naast een lichamelijke behandeling door middel van massage wordt er ook gekeken naar de omstandigheden, de persoonlijkheid en de intermenselijke relaties van de persoon.

Reiki: Reiki heeft als grondlegger de Japanner Mikao Usui. Tijdens een Reikibehandeling treedt de Reikibeoefenaar als intermediair op. De universele levensenergie wordt doorgegeven aan de ontvanger en gaat zelf haar weg door het lichaam en de geest. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van deze energie kan plaatsvinden door directe handoplegging en ook op afstand.


Voetreflexologie:

Voetreflexologie gaat uit van de gedachte dat ‘ziek zijn’ een signaal van het lichaam is. Er is een verstoring van de harmonie tussen lichaam en geest ontstaan en dat is terug te vinden op de voet in o.a. pijn, jeuk, eelt, transpiratie en kleurverschil. Door gebruik te maken van massage, warmte en drukpunten op de voet, kan de reflexoloog de blokkades opheffen en de harmonie helpen herstellen.

Werking van voetreflexologie: Voetreflex
Voetreflexologie stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam, verbetert de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier. Daarnaast heeft een voetreflexologie behandeling een sterk ontspannend effect. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd. Dit heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam. Vandaar dat voetreflexologie bij zeer veel klachten verlichting kan brengen.

Voetreflexologie is echter geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.
Daarom is het verstandig om bij klachten ook een dokter te raadplegen.

Wanneer kies je voor voetreflextherapie?

Voetreflextherapie kan ingezet worden voor diverse lichamelijke en psychische klachten, maar ook ter ontspanning. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Stress gerelateerde klachten
  • Huidklachten (allergieën en huidproblemen)
  • Klachten van de luchtwegen (ademhaling)
  • Chronische vermoeidheid (slapeloosheid)
  • Burn-out en depressiviteit
  • Verminderde afweer (na antibioticakuren of zware griep, na chemokuren etc.)
  • Hoofdpijn en migraineklachten
  • Spijsverteringsklachten (maagklachten, obstipatie, diarree)
  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hormonale problemen (bijv. menstruatie- of overgangsklachten)

Counseling:

Counseling is een kortdurende en laagdrempelige vorm van  hulpverlening en is vooral gericht op het hier en nu.
Persoonlijke counseling kan je helpen om de balans in je leven terug te vinden. Als je een probleem hebt, in een moeilijke situatie zit of niet goed in je vel zit, is het vaak moeilijk om daar in je eentje zicht op te krijgen. Een gesprek met een ander mens die echt luistert en je kan teruggeven wat aan jou waarneembaar is, kan licht brengen.
Bij massage therapieën werk ik vooral met mijn handen maar bij counseling ligt de nadruk op het gesprek. Beide werkvormen vullen elkaar aan en kunnen ook gecombineerd worden. Samengevat helpt de counselor je bij het effectiever inrichten van je leven en ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste of moeilijke situaties in jouw leven.